Информацияза двукамерното, многокамерното видеозаснемане на сватба и снимане с две или повече видео камери.

Многокаменото видеозаснемането на сватби има огромни предимства, независимо дали камерите се намират на една и съща локация или едновременно отразяват две паралелни действия.
Когато камерите са две операторът не е изправен пред изборът, кой момент да заснеме и кой не. Друго предимство е, че гледните точни са разнообразни, а уловените моменти несъмнено са повече.
Често ни задават въпроса "Какъв е смисъла? Една камера ни е достатъчна". Да, разбира се, една камера може да е достатъчна, но не можем да пренебрегнем плюсовете при многокамерното видеозаснемане, който проличават ясно и при монтажа. Когато материалът от няколко камери се монтира, монтажистът има свободата да избира между няколко кинематографични плана. По този начин зрителите ще могат да наблюдават както "общата картинка" така и детайлите! Във връзка с последното твърдение бих искал да дам следния пример:
Трябва да се заснеме гражданският ритуал. Младоженецът поставя пръстенът на бъдещата си съпруга.

Как би било заснето това от една камера: операторът ще следи действието в общ план (човекът се вижда от главата до петите) или среден план (от главата до кръста). Общо взето това би бил и кадърът за цялата церемония. Единственото разнообразие на планове, което е възможно е, чрез  „zoom-in и zoom-out“ на камерата. Тук ще отбележа, че не трябва да се прекалява, защото на зрителя може да му стане неприятно от постоянното приближаване и отдалечаване.  При този вариант монтажът е почти невъзможен, ако желаем действието да се развива в реално време.

Две камери: Едната следи действието в общ или среден план.  Другата вече е в готовност да заснеме с детайл слагането на пръстена. През това време първата камера може да е включила в кадър младоженците с кумовете, който аплодират.

*Ако има трета камера тя би могла да след за реакций на родителите и гостите.

Разбира се и при двата варианта видеозаснемането подлежи на режисура, но е факт, че при многокамерното видеозаснемане качеството на крайния продукт най-вероятно ще е по-високо!
Въпреки всичко това има нещо, което винаги споменаваме при разговор с нашите клиенти – независимо от броя камери и професионалистите застанали зад тях и т.н. ключова роля в „интересността“ на сватбения филм е „участието“ на „главните герои“ в него. Важно е Вие да се чувствате добре и да прекарате незабравима вечер! Всички останали неща са спомагателни!


Чрез многокамерното видеозаснемане крайният продукт несъмнено придобива професионален вид.
Цената на тази услуга зависи от желания брой камери ( в повечето случаи те са 2 или 3 ), вида на събитието и времевото ангажиране на операторите.