YouTube video/Ютуб видео

Предимствата и същността на YouTube видеото:

  • Нискобюджетна, но много ефективна видео реклама
  • Достъпно за голяма публика в световен мащаб
  • Помага за  SEO оптимизацията на бизнес сайта Ви, тъй като Google притежава You Tube и линковете в You Tube се отразяват благоприятно.

youtube video

Планирайте предварително, още преди началото на снимките. Това е ключов фактор за постигане на отличен краен резултат. Добрата организация и Вашата подготвеност (особено, ако сте главен герой във видеото) ще спомогнат за плавното и бързо протичане на снимките, като по този начин ще спестите и средства за заснемане.  
YouТube клипът има обособен стил. Той трябва да бъде заснет и монтиран предвид нуждите на всеки интернет потребител – бързо и лесно достигане на информация, максимална информационна ефективност и полезност. Затова освен визията,  структурата и сценария на клипа са от особено значение.
Заснемането може да се извърши на интерьорни или екстерьорни локации, в това число и алтернативни пространства, които имат отношение към вашата цел/продукт/тема или са визуално атрактивни.
Звукът е друг изключително важен елемент. Има възможност за различни класове микрофони и различно качество на звука. Забележете, че в добрите и популярни видеа, диалогът се чува отчетливо. Всеки Ваш зрител би оценил положително доброто качество на звука, респективно инвестицията ви в негова полза. Важно е, когато се записва звук,  да се има предвид атмосферния шум на локацията, което можете да обмислите още при избора на локация. Ако  се записва в по тиха среда е възможен и по-бюджетен вариант с атмосферен микрофон, т.е. вградения от камерата.  В този случай е добре да се знае на какво разстояние ще бъде записваният човек от камерата ( в какъв план искате да бъде заснет - близък/среден/общ).
Оптимизацията на видеото е най-важната част след заснемането и завършването на клипа. Някои от основните показатели за добре оптимизирано YouTube видео са:

youtube videos

  • Правилно написано заглавие съдържащо подходящи ключови думи, което да не е прекалено дълго
  • Подходящо описание на клипа
  • Подходящи ключови думи (meta tags) за всяко от Вашите видеа.
  • За хора, които планират или вече развиват You tube канали е много полезно да имат и привличащо интереса  "thumbnail" (изображение, което се показва още преди видеото да стартира).
  • Съдържанието е мотивацията на всеки ваш потенциален зрител. Ако то е полезно на потребителите и добре представено, те сами ще Ви помогнат за разпространението на видеото в YouTube, Facebook, Google+  и други социални мрежи, осигурявайки ви евтина, изключително ефективна и все по-актуална  реклама в интернет.

За да можем да сме максимално полезни, предлагаме Ви да отговорите на следните въпроси, когато започнете да планирате заснемане на YouTube видео :

video YouTube

Имате ли идея за сценарии/ история / тема?
На какъв език и за каква публика ще е предвидено  видеото? Ще има ли субтитри?
Има ли видео, което харесвате и можете да предложите като пример?
С какво времетраене ще е?
Къде и кога ще се заснеме? (вътрешни,външни снимки или студио, на една локация или на няколко, през деня или нощта)
Какъв е бюджета, който предвиждате?
За колко време желаете да се осъществят снимките на видеото и за кои дати?
Ще има ли нужда от запис на звук, звукови ефекти?
Колко човека ще говорят пред камера? Едновремено ли и на какво разстояние един от друг?
Наличие на специални ефекти и анимации?
Осигурете ни всякаква допълнителна информация, която би ни запознала с идеята и желанието Ви.

За всички въпроси, на които търсите отговор, можете да се свържете с нас на телефон 0885938859 и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.