Видео и фотозаснемане на сватби, видеозаснемане на сватба в София.

 

Цена за пакетни предложения за заснемане с една и две камери и дрон:

videozasnemane svatba svatbi video svatbeno treilar dronvideozasnemane svatba svatbi video svatbeno treilar dron

order video facebook cover videozasnemane gmail

Да, наистина сме много! Интернет „кипи“ от оферти и разнообразни цени за видеозаснемане на сватби в София и в цялата страна. Може да избирате между препоръки от Ваши близки, фирмени сайтове, обяви, предложения, чрез сватбени агенции и най-различни други места. Изборът е голям!


В настоящата статия няма да Ви препоръчваме някаква невероятна формула за намирането на перфектния екип, а какво става след това...
След като сте намерили хората, на които да се доверите за заснемаменто, предстои изборът на услуги. Все пак „видеозаснемането на сватба“ е едно широко понятие.
Има много услуги, от които може да се възползвате, за да може Вашия сватбен филм да е точно това, което сте си представяли, а защо не и повече! Най-основните измежду тях са:


Броя камери, монтажът, сватбени трейлъри и клипове, Full HD резолюция (progresive & interlace, Full frame матрица, стабилизиращи устройства, кратка версия на сватбения филм.


Броя камери, броя видеооператори при видеозаснемане на сватба


Магат да бъдат използвани една или няколко камери за заснемане на сватбения ден, т.е. еднокамерно, двукамерно или многокамерно видеозаснемане. Общо взето тук изборът се отнася към броя гледни точки. Кое е по-доброто? Ами няма съмнение, че от професионална гледна точка, най-добре е филмът да бъде заснет с повече от една камера. Така, уловените емоции са много повече, има разнообразие на кинематографичните планове, могат да бъдат следени две събития едновременно, независимо дали са на едно и също място. За предимствата на многокамерното видеозаснемане на сватба може да прочетете в статията за многокамерно видеозаснемане.

Монтаж при видеозаснемането на сватби

Доста от видеооператорите в бранша предлагат кадри без монтаж.Този вариант предлага оригиналните - "суровите" кадрите с реалното им времетраене, без да има изчистени моменти.
Аз лично смятам, че снимането е все пак половината работа. Колкото и добри да са кадите, те биха били още по впечатляващи, ако са обработени. Какво най-общо представлява монтажът на една сватба – кадрите се монтират според правилата за плавни монтажни връзки, изчистват се ненужните моменти (клатене на кадъра при пускане на камерата, операторът чака даден ритуал да започне), цветовете на картината могат да бъдат коригирани (изравняване на цветната температура,по-контрастни, черно бели, ретро стил, различни гами, според сценария на филма, зададения стил и ритъм), баланс на звука – при разминаване на силата на звука в два отделни кадъра, това може да бъде коригирано. С помоща на монтажа, 40 минутени „сурови кадри“ ,  с приготовленията на булата или младоженецът, могат да бъдат представени като 5 минутен клип, който отразява всичко по-интересно.  Могат да се добавят надписи, да се добавя музика, да се ползва бърз или бавен кадант на кадрите, да бъдат използвани специални ефекти и избобщо монтажистът разполага с пълна творческа свобода. Въобще, монтажът придава един съвсем друг облик на сватбените филми.
Именно, затова всички наши предложения за видеозаснемане на сватба са с включен монтаж в цената.


Сватбен трейлът и сватбени клипове.


Може да избирате дали да  бъде направен сватбен трейлър. Освен него може да добавите към него и изработката на други сватбени клипове, който акцентират на отделни моменти от филма. Тези клипове имат много разновидности.Подробна информация може да получите в тази статияза сватбен трейлър (сватбен видео клип).


Видеозаснемане на сватби във висока резолюция (Full HD).


Можете да изберете дали филмът да бъде заснет във Full HD (1920x1080) или в DVD резолюция – 720х576. При заснемането във Full HD има и вариант за Full HD заснемане с Full frame матрица. Съвсем накратко казано, матрицата на камерите са светлочувствителни сензори.
Изборът между заснемането с Full frame  чип е чисто технически.  Това е избор за класът на камерата, с която се извършва заснемането.
И при заснемане във „Full HD”, ‚и при заснемането в „Full HD с Full frame”  става въпрос  за видео файл с висока резлюция (1920x1080p).


Разликата между FUll HD и Full HD Full frame


В камерата има сензор (матрица), който има светлочувствителни елементи и  отговаря за „запаметяването“ на изображението, което се вижда през обектива.
Тези сензори имат различни параметри. При  пo-малките сензори се „отсича” част от кадъра, а при Full frame няма „отсичане“.
Най- често срещани са малките сензори 1/3‘‘.  Те не са на добро ниво и въпреки високата резолюция, качеството не е толкова впечатляващо.
„2/3‘‘ са добър вариант, който предлага качество над средното.
Заснемането във Full frame се използва в киното и професионалните продукции.  Притежава много предимства  пред  по-малките сензори. Те са:
-Заснема се „по-обширна част“ от кадъра.
- По- малък „шум в картината“.
- По-голяма „чистота“ на образа.
- По-голям „детайл“ на картината.

Стабилизиращи устройства при видеозаснемането на сватба


Това са стедикам, слайдер, доли. Този вид оборудване е допълнение към основната техника. Спомага за плавното движение на камерата. По този начин кадите във филма не са само статични, а при движение в кадър няма клатене.
Кратка версия на сватбения филм
Представлява сватбения филм с времетраене 60 минути. Благодарение на магията на монтажа всички важни моменти присъства, но филмът не е досадно дълъг.

 

Това са най-основните услуги,  между които бихте могли да избирате при видеозаснемането на сватба. Надявам се да съм бил полезен. Успех!